Munkatársaink

Szabados Beáta

a Fenntartó képviselője, pénzügyi vezető

Rab Benedek

a Fenntartó képviselője ügyvezető igazgató

Rab András

a Dunakanyar Általános Iskola alapítója, programvezető

Árvai Xénia

tanító, alapozó terapeuta

Nagy Barbara

Tanító

Szina Balázs

tanító

Pohobics Bernadett

tanító

Balogh Katalin

tanító

Borbély Lívia

tanító

Oláh Beáta

tanító, gyógypedagógus asszisztens

Lengyel Laura

Tanító

Gazdag Zsuzsanna

Gyógypedagógus

Kovács Brigitta Dóra

Gyógypedagógus asszisztens

Erdeiné Vig Ágnes

gyógypedagógus asszisztens

Nagyné Mikulás Renáta

történelem tanár

Kiss Bernadett

magyar irodalom és nyelvtan tanár

Kas Péter

tudomány, testnevelés tanár

Egervári Júlia

képzőművész tanár

Szabó Beatrix

képzőművész tanár

Bornemissza Gergő

testnevelés és angol tanár

Molnár András Kurszán

angol nyelv tanár

Tancsik Zsuzsanna

angol nyelv tanár

Szolnoki Ágnes

Matematika tanár

Biborka Gyöngyvér

Matematika tanár

Bánvölgyi Zoltán

sakktanár, matematika tanár

Guba Miklós

sakkedző

Stefaich Tibor "Stefi"

gitártanár

Dakos Lilla

zongora tanár

Ádám Tamás

Dobtanár

Szabados Beáta

a Fenntartó képviselője, pénzügyi vezető

Rab Benedek vagyok, családi vállalkozásunk második generációs tagja. A fenntartó alapítvány képviselőjeként az ügyvezetői feladatokat látom el. Nap mint nap azért dolgozom, hogy az iskolában rendelkezésre álljon minden, ami a tanulás nyugalmát elősegíti. Emellett az iskolapszichológusi munka ellátása a legfontosabb feladatom, amely pedig a hozzánk járó gyerekek nyugalmát és kiegyensúlyozottságát biztosítja.
Célunk egy olyan intézmény működtetése, melybe gyermekek és felnőttek egyaránt bizalommal telve, kihívásokat keresve érkezhetnek minden tanítási napon.

Rab Benedek

a Fenntartó képviselője ügyvezető igazgató

Tanítóként 1984-óta dolgozom. Az iskolaprogram alkotójaként szeretném érvényesíteni a tanítói szemléletet az általános iskola összes osztályában: minden gyerek különleges és attól a felnőttől fogad el bármit, aki szereti őt.

Rab András

A Dunakanyar Általános Iskola alapítója, programvezető

A Dunakanyar Általános Iskolában az első osztály osztályfőnökeként, matematika, zene és testnevelés foglalkozásokon, valamint az iskolai fociedzéseken dolgozom közösen a gyerekekkel.

Szina Balázs

tanító

2009 óta tanítok a DAM-ban. Tanítói diplomámat a Zsámbéki Katolikus Tanítóképző Főiskola vizuális nevelés szakkollégiumán szereztem. 2018-ban végeztem el az
Alapozó Terápia pedagógus-továbbképzést. Azóta rendszeresen tartok gyerekeknek mozgásos-idegrendszeri fejlesztést. Jelenleg az 1.osztályt tanítom az iskolánkban. Szabadidőmben nagyon szeretek sportolni, kirándulni, kézműveskedni. Munkám során azon igyekezem, hogy minden tanítványom önmaga lehessen és megmutathassa, hogy miben ügyes, tehetséges.

Árvai Xénia

tanító, alapozó terapeuta

Egerben végeztem rajz – vizuális kommunikáció szakon a főiskolán. A képzőművészeten túl mindig érdekelt a pszichológia és a gyermeklélektan. Ezért a diplomám megszerzése után még két évig koptattam az Eszterházy Károly Főiskola padjait, aminek eredményeképpen elvégeztem az egészségfejlesztő mentálhigiénés szakot is. A művészetre nevelést Waldorf – tanárként gyakorolhattam. Számomra, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán, a Waldorf – tanár képzés nyitotta meg az alternatív oktatás felé a kapukat. Pedagógiám alapjának tekintem az empátiára, művészetre, gondolkodásra és egészséges önismeretre való nevelést.

Szabó Beatrix

képzőművész tanár

2015-ben végeztem az ELTE Tanítóképző karán ember és társadalom műveltségterületen. Egyetemi éveim alatt egy nyelviskolában dolgoztam és szereztem tapasztalatot. A helyi színpadnak köszönhetően pedig a drámapedagógiába is nagyobb betekintést nyerhettem. Ez utóbbi vonal határozta meg későbbi tanítási módszereimet, illetve most, osztályfőnökként, az igazi közösség kialakításához is nagyban hozzátesz a mindennapokban. Hiszem, hogy egy iskolának és egy tanárnak nem csak a tanítás és a nevelés a feladata, hanem, hogy a gyerekek legszebb éveiknek tekintsék az iskolás éveket. Ehhez viszont a jó közösség kulcsfontosságú.

Pohobics Bernadett

tanító

Tíz éve tanítok a DAM-ban, jelenleg a negyedik osztály osztályfőnöke vagyok, mellette a gyógypedagógiai munkát is végzem. Szerencsésnek érzem magam, hogy taníthatok, gyerekekkel foglalkozhatok az alsó és felső tagozaton egyaránt, hiszen így közvetlenül végig kísérhetem az útjukat a kezdetektől.

Oláh Beáta

gyógypedagógus asszisztens

2013- óta dolgozom gyógypedagógiai asszisztensként.
Szerencsésnek érzem magam, hogy gyermekekkel foglalkozhatok, segíthetem őket. Hiszem, hogy a tanulás élvezhető, a gyerekek érdeklődése sok-sok sikerélményen keresztül felkelthető, és így megismerik saját pozitív értékeiket, ezáltal megerősödött önbizalmuk pedig átsegíti őket a nehézségeken. Fontosnak tartom, hogy jó érzéssel, szívesen gondoljanak vissza az iskolás éveikre hiszen ez meghatározó szakasza az életüknek.

Erdeiné Vig Ágnes

Gyógypedagógus asszisztens

Nagy Barbara

tanító

A történelem gondolkodni tanít, örömmel tölt el, amikor diákjaim összefüggéseket, ok-okozati viszonyokat tárnak fel. Gyakran utazunk vissza az időben, mindezt kreatívan fűszerezve. Tanórákon rejtvények, fogalomkártyák, PPT-k, videók, történelmi activity kerül terítékre. Készítettünk várat kartonból, csokoládéból, legóból, Lánchidat só-liszt gyurmából, varrtunk már középkori ruhát, készítettünk felfedezés kori lakomát, római mozaikot magokból, kőbaltát, páncélt, de ha inkább egy őskori mézes palacsintát kóstolnál meg várlak szeretettel a Dunakanyar Magániskolában.

Nagyné Mikulás Renáta

történelem tanár

Amikor elkezdtem tanítani az ország háztartásainak 15%-ban volt csak internet, nem voltak okostelefonok, a számítógépek egymagos Pentium 4-es processzorral működtek. Az iskolánk 2 írásvetítőjéért ment a harc a tanárok közt, hogy ki viheti be az órájára, hogy a filccel megrajzolt fóliáját kivetíthesse a gyerekeknek. Ez mindössze 15 éve volt.
Nekünk, tanároknak, lépést kell tartanunk a fejlődéssel, mert a gyerekek még ennél is fejlettebb világban lesznek felnőttek. És közben, ebben a nagy rohanásban, meg kell mutatnunk nekik, hogy kell szeretni, elfogadni és egymásra figyelni. Szép feladat.

Kas Péter

tudomány, testnevelés tanár

Jelenleg harmadik éve tanítok angol nyelvet és képzőművészetet, és tartok művészeti foglalkozásokat a Dam-ban. Az elmúlt évben a művészetpedagógiában mélyedtem el jobban, továbbképzéseken vettem részt, kiegészítve az eddigieket művészetterápiás és komplex művészeti elemekkel. A tanári pálya mellett képzőművészként is tevékenykedem, részt veszek kiállításokon, művésztelepeken.
juliaegervari.wix.com/juliaegervari

Egervári Júlia

képzőművész tanár

Egerben végeztem orosz-angol szakon 1984-ben. Azóta tanítottam általános iskolában és gimnáziumban. 10 évig nyelviskolában dolgoztam.
A DAM-ban 2018. szeptember óta dolgozom.

Tancsik Zsuzsanna

angol nyelv tanár

Molnár András Kurszán

angol nyelv tanár

Testnevelőként céljaim közé tartozik, hogy a gyerekek ki tudjanak szakadni a hétköznapi szürkületből és le tudják vezetni az őket ért impulzusokat. Remélem, munkámmal el tudom érni, hogy a későbbiekben is megmaradjon a sportok iránti szeretetük. Testnevelés és angol órákon kívül a délutáni sportfoglalkozást is én tartom.

Bornemissza Gergő

testnevelés és angol tanár

Dakos Lilla vagyok, iskolás korom óta zongorázom, és a mai napig igyekszem fejleszteni magam, hogy minden zenei stílusban otthonosan mozoghassak. Aktívan zenélek zenekarokban, és kisebb formációkban is. A tanítás számomra mindig egy feltöltődés, mert sokat kapok a gyerekektől is, igyekszem mindig úgy alakítani az órákat, hogy kis zeneelméletet szolfézst is csempésszek bele, másik oldalon pedig olyan dalokon tanuljanak meg zongorázni a gyerekek, ami hozzájuk is közelebb áll, ilyenek például a mesedalok, filmzenék, vagy a ma ismert zenekarok, előadók dalai.
Minden diák képességéhez mérten választunk dalt, illetve ha mód van rá azt egyszerűsítjük, vagy épp bonyolítjuk.

Dakos Lilla

zongora tanár

Kiss Bernadett

magyar irodalom és nyelvtan tanár

Gitártanár

Stefaich Tibor " Stefi"

gitártanár

Bánvölgyi Zoltán vagyok, 36 éves. A sakkot több mint 20 éve versenyszerűen játszom és több mint 7 éve tanítom kezdőknek, haladóknak és versenyző tanítványoknak egyaránt!

Bár a sakkot a DAM-ban még csak három éve tanítjuk kollégámmal karöltve, az eredmények így is kézzel foghatóak mind iskola, mind pedig egyéni szinten! Iskolánk múlt évben Pest Megye 4. legerősebb sakkcsapata lett, idén pedig egyik tanulónk korosztályában Pest Megye 2. legerősebb sakkozója tudott lenni számunkra abszolút bajnoki teljesítménnyel! Ezek természetesen csak a jegyzett eredmények. Számtalan diákunk logikus látásmódját és türelmét sikerült fejlesztenünk a sakkal, ami rendkívül hatékonyan segíti számukra a többi tantárgy megértését is!

Célom hogy a sakkozás segítségével játékosan megismertessem a diákokkal a logikus gondolkozás, az előre látás, valamint a stratégiai tervezés fogalmát, akár versenyhelyzetben is!

Bánvölgyi Zoltán

sakktanár, matematika tanár

Guba Miklós sakkedző vagyok. Mesterjelölt minősítéssel rendelkezem. 2017-ben elvégeztem ECU Scool Chess Teacher / iskolai sakkoktató képzését­. Ifjúsági sakkedzőként 25 éve tevékenykedem. Az évek során rengeteg magyar bajnoki címet, ill. országos diákolimpiai címet szereztek tanítványaim. Szeretek tanítani „életemben, ha megtanítok ezer embert sakkozni, már mindenki jól jár”

Guba Miklós

sakkedző

2011-ben végeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán értelmileg akadályozottak pedagógiája, majd tanulásban akadályozottak pedagógiája szakon. Fontosnak tartom, hogy az egyéni fejlesztéseket a gyerekek erősségeire és érdeklődési körére építsem. Úgy gondolom, hogy a szeretetteljes, elfogadó légkör és a humor segít abban, hogy a tanítványaim a nekik nehézséget okozó feladatokat is szívesen végezzék.

Gazdag Zsuzsanna

Gyógypedagógus

Lengyel Laura

Tanító

Borbély Lívia

Tanító

Balogh Katalin vagyok. Szentendrén élek fiammal és férjemmel együtt. Több éves gyógypedagógusi tapasztalattal rendelkezem, szinte minden életkorú gyermekcsoportban. Az elmúlt években az ELTE Gyakorló Általános Iskolájában dolgoztam. Alsó tagozaton magyart tanítottam, valamint osztályvezetőként és gyakorlatvezetőként tevékenykedtem. Célom, hogy minden gyermek a saját igényeihez igazodó fejlesztésben és oktatásban részesüljön, s így boldog gyermekkora legyen.

Balogh Katalin

Tanító

Kovács Brigitta Dóra

Gyógypedagógus asszisztens

Tanulmányaimat a Bicskei Zeneiskolában végeztem. Ide 12 évig jártam dob tanszakra. Mellette az iskola zenekarában játszottam, ahol  elsajátítottam a zenekari játékot. Később különböző formációk következtek. A rock, a blues, a komolyzene, a sváb zene sem áll tőlem messze. A tanítás gondolata már régóta foglalkoztatott, ezért örülök, hogy a DAM csapatához tartozhatok.

 
Ádám Tamás

Dobtanár

Biborka Gyöngyvér

Matematika Tanár

Elérhetőségek

Dunakanyar Alternatív Oktatásáért Alapítvány

Cím: 2000, Szentendre, Rózsa u. 16

 

Jelentkezés és felvétel: Rab Benedek ügyvezető igazgató | Tel: +36 (30) 730 - 4206 | e-mail: rab.benedek@damiskola.hu

 

Titkárság: iskolatitkar@damiskola.hu

Az oldal üzemeltetője: Dunakanyar Alternatív Oktatásáért Alapítvány

damiskola.hu. MINDEN JOG FENNTARTVA 2019

Tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Kft.|1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.|+36 1 789-2789|tarhely.eu|support@tarhely.eu

Design: Weboldal készítés Szentendre