Otthon tanulunk – digitális munkarend a Dunakanyar Általános Iskolában

2020.03.16-tól tantermen kívüli, digitális munkarend lépett érvénybe, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyerekek nem látogathatják az iskolát, otthon tanulnak digitális eszközök és az internet segítségével, így tartva a kapcsolatot pedagógusaikkal. Az átállás minden család és minden köznevelési intézmény számára hatalmas feladat volt. A legnagyobb kihívás talán, hogy hiányzik a mindennapokból a legfontosabb, a személyes kapcsolat. Helyette lett új kommunikációs felület, új módszertanok, új órarend, napirend és a kérdés: Hogyan lenne a leghatékonyabb, a legeredményesebb? A pontos válaszokra pedig nagyon rövid idő állt rendelkezésre.

Szerencsés helyzetben vagyunk. Iskolánk két nyolcadikos tanulója, Géczi Rudolf és Zólomy András már a hétvégén jelezték, készítettek egy digitális iskolát a folytatáshoz. A fiúk már hétfőn, 03.16-án bemutatták, Discord alapokra épített fejlesztésüket. ’Bejárhattuk’ velük az új sulit. Vannak digitális osztálytermeink a kicsiknek alsóban, felsőben szaktantermek, mindenhol hanggal, videókamerával, szöveg- és képfeltöltő lehetőséggel. Kaptunk tanárit, ahol értekezletet tarthatunk, fejlesztőszobát, zeneszobát, testnevelés termet. Minden egy helyre került. A fiúk munkájának, gyors reagálásának köszönhetően kedden már gyerekekkel teli digitális tantermekben folytatódott az iskolai életünk. Hálásak vagyunk, igazi közösségi szerepvállalás az Övék.

Közben párhuzamosan, szülői összefogásnak köszönhetően, szakemberekkel elindult a Digitális DAM Iskola alapjainak letétele. A környezetet a Microsoft Teams adja. A feltételek hamarosan adottak lesznek, hogy ki is próbálhassuk, ‘költözhessünk’, majd, mikor újra találkozunk, újra együtt leszünk, akkor is számos előnyét élvezhetjük a Digitális DAM Iskolának.

Nyitott iskolaként segítő kezet nyújtunk, tapasztalatainkat, a lehetőségeket örömmel osztjuk meg érdeklődő iskolákkal.

Elérhetőségek

Dunakanyar Alternatív Oktatásáért Alapítvány

Cím: 2000, Szentendre, Rózsa u. 16

 

Jelentkezés és felvétel: Rab Benedek ügyvezető igazgató | Tel: +36 (30) 730 - 4206 | e-mail: rab.benedek@damiskola.hu

 

Titkárság: iskolatitkar@damiskola.hu

Az oldal üzemeltetője: Dunakanyar Alternatív Oktatásáért Alapítvány

damiskola.hu. MINDEN JOG FENNTARTVA 2019

Tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Kft.|1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.|+36 1 789-2789|tarhely.eu|support@tarhely.eu

Design: Weboldal készítés Szentendre